ОСТАННІ НОВИНИ

Де можна здати відпрацьовану електронну та електричну техніку у Львові?

|

На численні звернення мешканців управління екології та благоустрою нагадує, що у місті функціонує система збору відпрацьованої електричної та електронної побутової техніки.
Зокрема, кожен мешканець може безкоштовно передати на утилізацію непридатну техніку (відпрацьовані холодильники, телевізори, пральні та посудомийні машини, комп’ютери, принтери, чайники, порохотяги, та ін.) до ПП «Екотех-Україна» (тел. 0678500323) та ФОП Дубровська (тел. 277-77-78), чим виконати вимоги природоохоронного законодавства та зменшити негативний вплив на довкілля і зберегти природні ресурси.

техніка
«Зазначаємо, що відходи електронного та електричного обладнання є однією з найбільш небезпечних груп у складі побутових відходів, оскільки багато з них містять отруйні важкі метали: свинець, ртуть, кадмій, хром та берилій, а також бромовані антипірени, фторхлоровуглеводні, поліхлоровані біфеніли, полівінілхлорид. Ці речовини забруднюють довкілля та наражають на небезпеку здоров`я людей (під час горіння і розкладання складових електронного та електричного обладнання виділяються діоксини, поліароматичні вуглеводні та інші токсичні речовин). Крім того, несанкціоноване поводження з відходами електронного та електричного обладнання призводить до безповоротної втрати цінної вторинної сировини – пластику, гуми, скла, чорних, кольорових та дорогоцінних металів» – повідомляють в управлінні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *