ОСТАННІ НОВИНИ

Аеропорт «Львів» у 2016 році отримав рекордний пасажиропотік

|

За результатами діяльності Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького у 2016 році авіаперевезеннями скористалися 738 тисяч пасажирів, що на 29,4% більше, ніж у 2015 році коли перевезли 570,5 тис. пасажирів. Варто додати, що це рекордна кількість перевезених пасажирів за рік для львівського летовища.

112
Фото: Владислав Гасянець, lwo2015.spotters.aero

За даними прес-служби аеропорту, на міжнародних рейсах було перевезено 582,8 тис. пас. (79%), а на внутрішніх – 155,2 тис. пасажирів  (21%).

Найпопулярнішими напрямками за пасажиропотоком у 2016 році стали Стамбул (SAW, IST), Київ-Бориспіль (KBP), Анталія, Варшава і Хургада.

Кількість рейсів, виконаних у 2016 р. з/до ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького», становила 8877, з них 6746 (76%) міжнародних і 2131 (24%) внутрішній.

Топ-5 напрямків за кількістю рейсів: Стамбул (SAW, IST), Бориспіль (KBP), Варшава, Анталія та Відень.

Найбільшу кількість пасажирів у 2016 р. було перевезено авіакомпаніями МАУ, LOT Polish Airlines, Азур Ейр Україна, Pegasus Airlines та Атласджет Україна. Водночас найбільше рейсів було здійснено наступними авіакомпаніями: МАУ, LOT Polish Airlines, Austrian Airlines, Lufthansa та Pegasus Airlines.

110

У 2016 році вдалося розширити географію польотів з/до ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького», залучивши до виконання регулярних рейсів трьох нових авіаперевізників:

6 червня національний авіаперевізник «Мотор Січ» розпочав виконання рейсів у напрямку до Києва, аеропорт Жуляни, з частотою 4 рази на тиждень;

23 червня відбувся запуск авіакомпанією «SprintAir» нового регулярного рейсу за маршрутом Радом – Львів – Радом (Польща), з частотою 2 рази на тиждень;

17 серпня авіакомпанія «Belavia» розпочала виконання регулярних рейсів на лінії Мінськ – Львів – Мінськ з частотою 4 рази на тиждень, а з 21 листопада рейси виконуються щоденно.

Також 16 вересня авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» відкрила новий регулярний рейс за маршрутом Вільнюс – Львів – Вільнюс. Рейс виконується з частотою 3 рейси на тиждень.

Крім того, відбулося збільшення частоти виконання регулярних рейсів у напрямку до Стамбула (IST) за рахунок виконання в цьому напрямку з 15 квітня регулярних рейсів національним авіаперевізником «Міжнародні авіалінії України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *