ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагають перевірити офшорне коріння сміттєпресування у Львові

|

Депутати міської ради Львова вимагають у правоохоронців перевірити діяльність компанії “Грінера Україна” та пов’язаних із нею компаній на предмет ознак корупційних злочинів та злочинів у царині господарської діяльності. Про це 22 грудня 2016 року заявив депутат Маркіян Лопачак.

presuvannya

Як відомо, минулого тижня в ангарі «Львівспецкомунтрансу» на вул. Шевченка, 327г, почали встановлювати прес для брикетування сміття та обгортальну лінію. Для ЛКП «Львівспецкомунтранс» це обладнання надала в оренду на три місяці ТзОВ «Грінера Україна».

«ТзОВ «Грінера Україна» є юридичною особою з одним засновником – позаштатним радником міського голови Львова Богданом Михалусем. Мешканець США, який вніс до статутного капіталу юридичної особи 44 тисяч гривень, є єдиним засновником юридичної особи. Обладнання, яке надала ТзОВ «Грінера Україна» для ЛКП «Львівспецкомунтранс», за публічною інформацією, було отримане в користування від компанії ТзОВ «Промбудівництво К», якій, своєю чергою, це обладнання надала італійська Macpresse Europa SRL.

Варто наголосити, що засновники компанії ТзОВ «Промбудівництво К» – це офшорна компанія «Солар Енерджі Інвестментс». За інформацією реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців штату Флорида в США, у цієї компанії немає ані статутного капіталу, ані річних звітів. Відомо лише те, що засновниками офшору є Ірина Сур та Олександр Ксенофонтов, які заснували цей офшор 20.08.2015», – зазначив Маркіян Лопачак.

«Виникає ключове запитання: звідки у цього офшору кошти і яку операційну діяльність він здійснює, якщо жодних публічних даних про неї не існує? Ми вимагаємо вжити заходів для перевірки фактів, викладених у цьому депутатському запиті, на предмет наявности в діях пов’язаних юридичних осіб – ТзОВ «Грінера Україна», ТзОВ «Промбудівництво К» та компанії «Солар Енерджі Інвестментс», а також їхніх засновників, ознак корупційних злочинів та злочинів у царині господарської діяльності», – йдеться в запиті депутата.

Нагадаємо, що сьогоднішнє засідання сесії міської ради Львова перенесли на наступний тиждень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *