ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканцям Рудно знову обіцяють каналізацію і новий водогін

|

У смт. Рудно прокладуть новий магістральний водогін, побудують напірну каналізаційну мережу та перекачувальну насосну станцію. Кошти на це передбачено у бюджеті розвитку Львова на 2016-17 роки, інформує прес-служба міськради Львова.

kanalizatsiya

Будівельні роботи у Рудно розпочалися у середині жовтня. Загалом для налагодження постачання якісної питної води передбачено будівництво 2-х ниток водопроводу Д 225 мм загальною довжиною 6 км від міського водогону «Карачинів – Львів». Проект передбачає підключення житлових кварталів та дачних масивів смт. Рудно, де мешкає понад 10 тисяч осіб, а також с. Рясне-Руська для 1 тисяч осіб, з перспективою розбудови у майбутньому.

«Ми проклали уже понад 1 км водопровідних труб. Роботи триватимуть до квітня 2017 року. Натомість, проект по прокладанню каналізаційних мереж зараз перебуває на експертизі, після його затвердження розпочнуться будівельні роботи. Орієнтовна вартість будівництва каналізаційних трубопроводів та насосної станції у смт.Рудно – 25 млн грн», – повідомив головний інженер ЛМКП «Львівводоканал» Анатолій Шимоняк

Нагадаємо, проблема водопостачання смт. Рудно очікує на вирішення уже кілька років. Якість води у населеному пункті не відповідає стандартам, а каналізація відсутня. Однак, реалізація цих проектів потребувала великого за обсягами фінансування. Громада селища довгий час очікувала на підтримку держави та області. У 2016 році депутати Львівської міської ради прийняли рішення про фінансування робіт з бюджету міста.

Фото: FacePla.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *