ОСТАННІ НОВИНИ

Атаки біля Луганського: 5 загиблих українських бійців, 6 поранених та 10 з контузіями

|

Вчора різко загострилася обстановка на світлодарській дузі. Задум противника передбачав проведення масованої артпідготовки (всупереч Мінським домовленостям), а після цього – атаку і захоплення 2 наших опорних пунктів біля Луганського. Реалізація підступного плану загрожувала послабити щільність нашої оборони з прикриття Бахмутського району.

19-12

Близько 6 ранку ворог почав артилерійський та мінометний обстріли позицій сил АТО. Вогонь вівся безпосередньо з житлових кварталів окупованих міст та сіл, що прилягають до цього району. Згодом піхота противника перейшла в наступ. Бій тривав 6 годин, ворожа атака захлинулася. Через 2 години противник перегрупувався, підтягнув підкріплення і здійснив нову спробу наступу, що також супроводжувалася масованим артобстрілом. Другий бій тривав 3,5 години. Зрештою, після 17 години, ворог знову пішов у наступ, залучивши додаткові сили. За силою вогневого нальоту третя хвиля перевищила дві попередні у 5 разів.

Всього під час вчорашніх боїв під Луганським по наших позиціях було випущено кілька десятків артснарядів та майже 700 мін. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Скориставшись вигідним географічним розташуванням, грамотно побудувавши оборону, сили АТО успішно витримали натиск окупантів, внаслідок чого вони були змушені відкотитися назад, на південь. Наступальних дій українські війська не проводили.

Через агресивні дії окупантів у Світлодарську, Миронівському, Луганському пошкоджено електромережі та частково газопровід.

За минулу добу внаслідок бойових дій 5 українських військовослужбовців загинули, 6 – отримали поранення, ще 10 – травми та контузії. Ці втрати наші війська понесли на світлодарській дузі внаслідок ворожих обстрілів з важкого озброєння. Це найважчі втрати ЗСУ за минулі 5 місяців.

Втрати противника

За даними розвідки, втрати противника набагато вищі: близько 50 поранених та загиблих окупантів. Госпіталі прифронтових міст – Горлівки, Єнакієвого, Вуглегірська, Дебальцевого – переповнені бойовиками.

Луганський напрямок

Противник епізодично порушував режим тиші по всьому фронту. Ворог застосовував тільки легке озброєння, за винятком Троїцького – там був мінометний обстріл. Всі збройні інциденти сталися в темну пору доби, здебільшого після 18 години.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Окрім світлодарської дуги, бойові дії вчора велися в авдіївській промзоні. Там у другій половині дня відбулося 3 перестрілки загальною тривалістю близько 5 годин. Під Горлівкою та в Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Маріупольський напрямок

Обстановка незмінна. На ділянці фронту Гнутове – Широкине тривають потужні ворожі обстріли з важкого озброєння (танк, міномети, гармати). По наших позиціях було випущено 58 мін та 20 артилерійських і танкових снарядів. Дуже неспокійно на цих рубежах було між 9 та 15 годиною. На інших ділянках фронту обстановка значно спокійніша.

У Мар’їнці поранено цивільного.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *