ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент прибрав прогнозовану дату розгляду українського безвізу

|

З сайту Європарламенту прибрали індикативну дату розгляду питання про безвізовий режим для України. Так, з реєстраційної картки відповідного законопроекту на сайті Європарламенту прибрали розділ “Прогнози”, в якому раніше містилася дата 3 квітня наступного року як день можливого голосування. Про це повідомляє УП.

yevroparlament

Як повідомлялося, Секретаріат Європейського парламенту отримав вказівку прибрати з вебсайту індикативну дату голосування щодо безвізового режиму для України, щоби не створювати “некоректні негативні очікування”.

У Європарламенті обіцяли прибрати дату до кінця дня.

Варто зазначити, що датою індикативного голосування за безвізовий режим для громадян Грузії і надалі лишається 2 лютого.

В Європарламенті вирішили не змінювати дату голосування по Україні, а прибрати її, оскільки “неможливо спрогнозувати, коли насправді відбудеться голосування”. Водночас, співрозмовник ЄП запевнив, що голосування “має відбутися швидше ніж було зазначене”.

Нагадаємо, що 15 грудня Європейський парламент оприлюднив нову індикативну дату розгляду питання про безвізовий режим для України – 3 квітня.

Натомість президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що ЄП може досягти угоди з Радою Європейського Союзу щодо надання Україні безвізового режиму в січні наступного року. За процедурами Європарламенту, після цього має відбутися два голосування – в комітеті та в пленарній залі.

Фото: Корреспондент.net

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *