ОСТАННІ НОВИНИ

АМКУ оштрафував найбільшого дистриб’ютора сигарет

|

Антимонопольний комітет України наклав штрафні санкції на компанію “Tedis Ukraine”, найбільшого тютюнового дистриб’ютора в Україні, за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у розмірі 431 млн грн. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

amku

“За порушення у вигляді встановлення таких цін для оптових і роздрібних торговців, які не можливо було б встановити за умов існування значної конкуренції, на ринку дистрибуції сигарет, на відповідача накладено штраф у розмірі 429 306 740 грн. За порушення у вигляді часткової відмови від реалізації товару за відсутності альтернативних джерел їх придбання на відповідача накладено штраф у розмірі 1 892 710 грн”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, справа за ознаками вчинення компанією “Tedis Ukraine” порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем була відкрита у жовтні 2015 році.

Зокрема у період з 16 серпня 2016 по 16 грудня 2016 рр. було проведено 6 засідань комітету щодо результатів розгляду справи, під час яких здійснено заслуховування уповноважених представників відповідача, найбільших виробників тютюнових виробів та суб’єктів господарювання, які здійснюють закупівлю у “Tedis Ukraine” і подальшу реалізацію сигарет відповідно до наявних ліцензій на право оптової та/або роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото: Закон і Бізнес

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *