ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

|

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щорічно відзначається в Україні 14 грудня – у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.  Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

чорнобиль

Офіційно цей день встановлений указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 року № 945/2006.

З нагоди відзначення Дня ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС, відповідно до розпорядження міського голови Львова від 22.11.2016 № 633, призначено одноразову матеріальну допомогу дружинам/чоловікам померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та дітям-інвалідам внаслідок аварії на ЧАЕС – мешканцям м. Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту, у розмірі по 300 грн. кожному. На ці потреби в бюджеті міста закладено кошти у сумі 75 тис. грн.

«Ми віддаємо шану всім тим, хто ціною власного здоров’я й життя захистив нас і увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії. Вічна пам’ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом. Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя, уваги держави і шани вдячних поколінь», – зазначила Наталія Демкович, начальник управління соціального захисту ЛМР.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *