ОСТАННІ НОВИНИ

Хто з нардепів Львівщини не забажав зняти недоторканість з Новинського

|

Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. Це рішення підтримали 228 депутатів.

голосування

З-поміж народних депутатів від Львівщини на зняття недоторканості із одіозного Новинського лише семеро не дали своїх голосів.

Так, фракція БПП «Солідарність» у повному складі підтримала це рішення. Так, за рішення проголосували брати Ярослав і Богдан Дубневичі, Андрій Антонищак, Оксана Юринець, екс-львів’янка Оксана Білозір та Андрій Кіт.

Щодо  «Народного фронту», то Михайло Хміль був відсутній на засіданні Ради, Андрій Левус, Ігор Васюник, Микола Кадикало – натиснули кнопку «за», а Михайло Бондар вирішив не голосувати.

Серед позафракційних підтримали знаття недоторканості  нардепа Ганна Гопко, Дмитро Добродомов, Богдан Матківський, Олег Мусій, Володимир Парасюк, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд . Водночас голова політради партії УКРОП Тарас Батенко був відсутній під час голосування.

У фракції «Опозиційного блоку» обидва депутати відмовилися підтримати рішення: Тарас Козак та Ігор Шурма проголосували «проти».

Львівська команда  фракції «Самопоміч» віддала усі свої голоси цьому рішенню: «за» проголосували Сергій Кіраль, Олег Лаврик, Лев Підлісецький, Любомир Зубач, Ірина Подоляк, Руслан Сидорович, Олексій Скрипник та голова фракції Олег Березюк.

Обидва депутати фракції «Радикальної партії» не з’явилися на засідання Ради. Мова йде про кандидата у мери Львова на минулорічних місцевих виборах Володимира Галасюка та політв’язня Юрія Шухевича.

Як повідомлялося раніше, 16 листопада Комітет ВР з питань регламенту переніс винесення рішення щодо висновку про надання згоди на притягнення Новинського до кримінальної відповідальності. Комітет вирішив звернутися до Луценка щодо надання додаткових матеріалів і пояснень на вимоги, висловлені депутатами під час обговорення подання.

На засіданні комітету Луценко просив Верховну Раду надати дозвіл на притягнення Новинського до кримінальної відповідальності за підозрою у причетності до організації незаконного позбавлення волі впродовж 179 днів помічника митрополита УПЦ МП Володимира архієпископа Олександра Драбинка. Також Генпрокуратура підготувала підозру екс-президенту Віктору Януковичу щодо його причетності до викрадення Драбинка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *