У мерії відзвітували про культурне життя міста за 2016 рік

|

Наближається кінець 2016 року і міські раді міста – це період звітів департаментів та управлінь. Так, сьогодні, 7 грудня, прес-службі міської ради Львова повідомляє про здобутки міста у галузі культури за цей рік.

1

Нові бібліотеки. Проведено капітальний ремонт у дитячій бібліотеці-філії №42 на вул.Патона, 4/2, яка стала міською Комфорт-бібліотекою для дітей. Проведено ремонтні роботи у бібліотеках на вул.Личаківській (бібліотека-філія №9) та на Антоненка-Давидовича,10 (бібліотека – філія №4), до кінця року буде завершено ремонт бібліотеки на вул. Окружній (бібліотека-філія 26). Розроблено документи на ремонтні роботи у Сенсотеці (вул. У.Самчука) та Урбан-бібліотеці (вул.Устияновича), нової медіатеки – в мікрорайоні Рясне-1 (вул. Шевченка, 350), та для приміщення колишнього кінотеатру «Арлекіно» на вул. Городоцькій 285, де функціонує бібліотека-філія №17, яке планують перетворити на сучасний культурно-освітній центр. На закупівлю книг у муніципальні публічні бібліотеки виділено 700 тис.грн. 500 тис.грн. виділено на придбання обладнання та предметів довгострокового користування.

Ремонти в музеях та театрах. Вперше за кошти міста здійснено закупівлю обладнання та реквізиту для театрів (700 тис.грн.). Завершується розробка документів на ремонти театру імені Лесі Українки та театру Курбаса. Проведено протиаварійні ремонтні роботи в Першому українському театрі  для дітей та юнацтва, розпочато заміну системи електропостачання театру “Воскресіння”. Розроблено документи будівництва сучасного центру для відвідувачів (візит-центру) Музею народної архітектури та побуту. Облаштовано центральну алею Музею народної архітектури та побуту у Львові. При театрі імені Лесі Українки відкрито дитячий центр сучасного мистецтва «Агов». Впроваджено проект театральної педагогіки на базі Першого українського театру для дітей та юнацтва. Створено низку нових театральних постановок у муніципальних театрах.

Фінансування проектів громадських організацій. В рамках Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям на реалізацію соціально-культурних проектів “Зробимо Львів кращим“, підтримано 15 проектів на 500 тис грн.

Підтримка книговидання. Цьогоріч участь у Конкурсі на підтримку кращих україномовних видань львівських видавництв взяло 73 видання. За 1 місце видавництво отримало грошову премію  35 тис. грн., за 2 – 21 тис. грн., за 3 – 14 тис грн. Переможцями конкурсу стали 18 видань.

Сучасний Парк культури. Встановлено воркаут майданчик. Розроблено проект Пригодницького дитячого містечка. Оновлено проект «Кіно у парку», проведено 48 показів, більше 7 тис. глядачів. Відкрито новий мотузковий парк та пригодницький комплекс. Підписано контракт про поставку двох нових дитячих атракціонів. На території парку було проведено близько 50 подій. Висаджено 8 дерев в рамках акції «Посади дерево». Встановлено інклюзивний дитячий майданчик. Розроблено документи на капітальний ремонт трибун та реконструкції будівель спортивного комплексу “Юність”. Розробляється проект облаштування центральної алеї Парку.

2

Музей народної архітектури та побуту. Проведено реставрацію 5 музейних об’єктів, облаштовано дитячий майданчик у етностилі “Яворівська іграшка”, завершено ремонт центральної музейної алеї. Проведено 10 культурно-масових заходів, 11 етнографічних та мистецьких виставок. Запущено пілотний проект “Шлюб за добу”.

Розвиток кіноіндустрії. Створено Львівську кінокомісію, розроблено каталог локацій для зйомок у Львові; створено спеціальний промоційно-інформаційний сайт (film.lviv.ua). Проведено пітчинг нових фільмів – до кінця року  буде завершено зйомки 5 фільмів. Відновлено діяльність Львівського кіноцентру в Горіховому Гаю, реалізовано проект “Кіно на даху”. Проведено ремонтні роботи у Львівському кіноцентрі та КМЦ “Супутник”.

Ніч у Львові.Двічі за рік проведено фестиваль «Ніч у Львові». 11-13 липня – 33 тис. відвідувачів, 150 подій протягом 3 ночей. 11-13 листопада – 10 тис. відвідувачів, близько 100 подій протягом 3 ночей.

Культура в райони. Проведено ремонтні роботи в народному домі Левандівка та КМЦ «Супутник». На Левандівці організовано святкування: Різдво, День міста, День Незалежності, концерт до Дня захисника вітчизни. В КМЦ «Супутник» та Левандівському парку відбувся Перший Фестиваль Параджанова. Від вересня у КМЦ «Супутник» розпочали роботу хореографічний, вокальний гуртки та гурток естрадно-циркового мистецтва. Проведено ремонтні роботи в народному домі Білогорща. Постійно працюють гуртки «Школа виживання», паркуру та хенд-мейду. Розпочато роботи із будівництва скалодрому. Ведуться ремонтні роботи в народному домі Збоїща.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *