ОСТАННІ НОВИНИ

Рада не підтримала законопроект про створення тергромад без зміни меж районів

|

Верховна Рада України не підтримала у другому читанні законопроект №4676 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об’єднання територіальних громад”, повідомляє РБК-Україна.

zemelna-diyalnka

Так, за прийняття законопроекту в цілому проголосували 168 нардепів, за відправлення законопроекту на повторне друге читання – 217 парламентаріїв. Спікер ВР Андрій Парубій тричі ставив на голосування пропозицію про повернення до розгляду документа, однак вона не набрала достатньої кількості голосів. “Проект закону №4676 відхилено”, – зазначив голова парламенту.

Зокрема, законом передбачена можливість утворення об’єднаних територіальних громад, суб’єктом утворення яких, зокрема, територіальні громади міст обласного значення без зміни меж районів.

Так, законом пропонувалося внести зміни до статті 7 і 8 закону “Про добровільне об’єднання територіальних громад”, доповнивши їх положеннями, і до Земельного кодексу України з метою узгодження запропонованих до вказаного закону змін.

Фото: Буд-Інфо

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *