ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ і благодійники вручили щорічні відзнаки імені блаженного священномученика Омеляна Ковча

|

Українська Греко-Католицька Церква, Комітет із вшанування пам’яті блаженного священномученика Омеляна Ковча та Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» вручили щорічні відзнаки імені бл. свщм. Омеляна Ковча.

2

Цьогорічна церемонія вручення найвищої відзнаки Української Греко-Католицької Церкви відбулася 30 листопада у місті Дніпро в обласній клінічній лікарні імені І. Мечникова, – це одна з найбільших лікарень України, яка вже два роки лікує наших військових. Персонал клініки є одним із найбільш професійних та досвідчених.

1

В урочистостях взяли участь глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), голова Комітету із вшанування пам’яті  блаженного священномученика Омеляна Ковча, голова Наглядової ради БФ «Гуманітарні ініціативи» Іван Васюник, члени комітету та громадськість міста. Цього року було вручено п’ять цих почесних нагород за особистий приклад жертовності та гуманізму, проявлені в надскладних умовах та обставинах сьогодення, які переживає наша країна вже більше двох років.

3

За словами президента Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Ореста Чебеняка, нагороди отримали: обласна клінічна лікарня ім. І. Мечникова (головний лікар – професор, Сергій Риженко); двоє наших героїчних військовослужбовців Збройних Сил України – Ігор Лук’янець, розвідник, який був важко поранений і переніс десяток операцій; Володимир Гера, який відзначався потужними діями на фронті і отримав дуже важкі поранення – йому лікарі прогнозували, що він ніколи не встане з горизонтального положення, але сьогодні він розмовляє і може сидіти; волонтер і президент Благодійного фонду «Кожен може» Марина Лисак, яка активно допомагає медичним закладам та військовим та Адам Міхнік, великий друг України, Головний редактор  «Ґазета Виборча» («Gazeta Wyborcza») — сучасної щоденної польської політичної газети, яка є однією з найвідоміших сучасних польських видань.

4

Вручення відзнак відбулося в надзвичайно теплій та, водночас, урочистій атмосфері за участю камерного оркестру «Академія», Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка та її ректора, професора Ігора Пилатюка.

5

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *