ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат-утікач Онищенко розповів, як заплатив за обрання Ганущина головою облради

|

Депутат-утікач Олександр Онищенко розповів, що перераховував кошти за обрання представників Блоку Петра Порошенка головами обласних рад у кількох областях. Про це він повідомив виданню «Страна».

ганущин

За словами О. Онищенка, кураторами «делікатних» фінансових питань у президента Порошенка є Ігор Кононенко та Макар Пасенюк.

«Ну і начальник служби охорони Федоров, коли потрібно пронести готівку в чорних небрендованих сумках. В особливо складних і дорогих випадках – гроші перераховували безготівково», – додав олігарх.

Онищенко надав «Старне» платіжку, з якої видно перерахування на рахунок Онищенко майже 12 мільйонів євро.

За словами Олександра Онищенко, ці кошти на особисте прохання Президента України перевів особисто Макар Пасенюк через одну з офшорних компаній – MELIAM PROPERTIES LIMITED.

«За домовленостями, половину кешу мені довелося повернути в Адміністрацію Президента – знову ж через Федорова. І решту, а це рівно половина – мені довелося витратити на призначення по облрадах. Тобто, крім голосування, мені потрібно було розрахуватися за обрання у багатьох обласних радах. Гроші були розподілені по депутатах місцевих рад, які опісля обирали представників БПП, наприклад, по Київській, Житомирській, Чернігівській, Херсонській, Львівській облраді. Там один голос коштував дешевше, аніж у Верховній Раді», – сказав Олександр Онищенко.

Водночас Макар Пасенюк в коментарі «Стране» сказав, що нічого не знає ані про платіжки, ані про транзакції.

Фото: varianty.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *