ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові поліцейські спинили вагітну, яка була п’яною за кермом?

|

У Львові не вщухають пристрасті стосовно «хамського» поводження поліцейських із вагітною жінкою, яку спинили у селі Зубра, за відсутність ближнього світла фар. Жінка оприлюднила заяву, що поліцейські брутально із нею поводилися не зважаючи на те, що вона на сьомому місяці вагітності. Натомість у правоохоронців власна версія подій.

187 лупа

За даними правоохоронців інцидент трапився ще 17 жовтня о 23.00 в населеному пункті Зубра.

«Екіпаж патрульної поліції помітив автомобіль Peugeot 308 з непрацюючим ближнім світлом фар. Інспектори зупинили транспортний засіб для перевірки. Водій повідомила, що не зауважила несправність, яку на місці усунути було неможливо. Під час спілкування у неї виявили ознаки алкогольного сп’яніння», – йдеться у повідомленні Патрульної поліції.

405

Можлива перевірка на алкогольне сп’яніння викликала обурення в майбутньої породіллі.

«Коли зайшла мова про перевірку, жінка сказала, що вагітна і захотіла поскаржитися на патрульних за усіма можливими номерами. Згодом, погодилася пройти перевірку на драгері. Допоки зупиняли свідків, сказала, що від розмови їй стало погано і зателефонувала до чоловіка, викликавши його на місце події. Перевірку на драгері, жінка так і не пройшла, хоч свідків і залучали двічі. Попри наявність мобільного телефону, як у водія та у її колеги, вони почали просити поліцейського зателефонувати до швидкої допомоги. Жінки негативно відреагували на зауваження інспектора, що у руках вони тримають телефони і краще зможуть сповістити медиків про стан вагітної та самостійно викликали швидку допомогу», – йдеться у повідомленні.

Також стало відомо, що медики не допустили правоохоронців до карети швидкої, а опинившись у медзакладі винуватиця самовільно покинула лікарню, без аналізу крові на вміст алкоголю.

«Після приїзду лікарів на місце події, жінку посадили в автомобіль швидкої допомоги. Лікар зачинив двері і не допустив в середину патрульного. Згодом, лікар повідомив, що водій потребує госпіталізації. Її забрали до одного з медичних закладів Львова, проте вона самовільно його залишила вже менше ніж за дві години. Аналіз на вміст етанолу в крові так і не провели», – констатували у ПП Львова.

Тим не менш, вагітна жінка, яку підозрюють у порушенні ПДР опублікувала гнівний пост на адресу патрульної поліції Львова. Вона також оприлюднила фото машини «кривдників» та заявила, що вимагатиме компенсації за моральну шкоду. Однак за кілька днів по тому її повідомлення було видалене.

381

Як писали ряд ЗМІ, майбутня мама пережила стрес через  ставлення правоохоронців.

«На Зубрі нас зупиняє поліція стосовно фар, які були несправні. Признаю факт, що фари несправні, готова була оплатити штраф. Поліцейський, починає нести нісенітницю, що я нетвереза і заставляє дихати в трубку… Пояснюю, що я вагітна, мені зле, я не зможу дихати в трубку… Вразили фрази: Якщо ви вагітна, чому сідали за кермо?… Якщо вам погано, для чого ви сідали за кермо? Я кажу: Мені погано від нервів і переживань, в мене задишка. Прошу викликати швидку, бо чую, що дійсно зле, перед очима все пливе. Він як зомбі: Дихайте в трубку. Викликати мені швидку відмовився… Викликала швидку сама. Приїхали за 5 хвилин, дякую їм дуже – в результаті тиск в мене 180 на 100, всю трясе, і мене забирають в лікарню Медінституту. Персонал лікарні в шоці, коли розповідаю свою історію. Люди, я в шоці, невже ми повертаємося знову до старих часів ДПС? Хами і амбіцили знову рулять? Я відходила від інциденту кілька днів, довелося лежати і приймати заспокійливе. Хто відшкодує мені моральні збитки? Куди звертатись. До речі, горе-поліцейського сфотографувала, машину теж. Де шукати захисту від хамства нової поліції?», – йшлося у повідомленні жінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *