ОСТАННІ НОВИНИ

Частина України потрапила до найбільш небезпечних місць для туризму

|

Східна частина України на мапі для подорожувальників позначена темно-червоним кольором, що означає надзвичайно великий рівень небезпеки для туристів. Про це повідомляє УП.

1

Мапи найбільш небезпечних місць для туризму за критеріями медичної безпеки, якості доріг та ризику для подорожувальників створила міжнародна організація InternationalSos.

За першим показником – ризику для туристів, Україна в цілому має середній рівень небезпеки. Територія Донецької та Луганської областей – надзвичайно високий.

Творці мапи пояснюють це тим, що у згаданому регіоні “контроль правопорядку може бути мінімальними або взагалі відсутнім на значній території. Існують серйозні загрози насильницьких нападів з боку озброєних груп, орієнтованих на туристів”.

 

За другим показником – медичної безпеки, Україна загалом має середній рівень.

У поясненні йдеться, що тут можна отримати отруєння їжею чи водою, а також інфекційне захворювання на зразок малярії, хоча відповідні стандарти охорони здоров’я збережені та достатньо ефективно працюють швидка допомога та стоматологічні служби.

2

Інформація про українські дороги (для створення карти за третім критерієм) розробникам була недоступна.

Найбезпечнішими країнами для туризму творці мапи вважають Ісландію, Швецію, Норвегію, Фінляндію.

3

За медичними показниками найбільш пристосованими для подорожей є США,  Канада, та сама Ісландія, Швеція, Норвегія, Фінляндія, а також Німеччина, Франція, Іспанія, Велика Британія.

Найбезпечніші дороги, за інформацією творців мапи, у тих самих країнах.

Згідно із “Глобальним рейтингом тероризму-2016” Інституту економіки й миру, Україна найбільше потерпає від тероризму серед держав Європи.

Ми займаємо 11 місце у світовому рейтингу тероризму одразу за Іраком, Афганістаном, Нігерією, Пакистаном, Сирією, Єгиптом і Лівією.

4

Джерело фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *