ОСТАННІ НОВИНИ

Кіберполіція «накрила» роботу піратського сайту FS.TO

|

Працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України припинили роботу групи піратських онлайн-кінотеатрів FS, в яку входили ресурси FS.TO, BRB.TO, FS.UA та CXZ.TO. Про це повідомляє «Сегодня».

kiberpolitsiya

Слідчо-оперативні заходи проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторських і суміжних прав) КК України.

Припинення роботи сайтів сталося внаслідок вилучення поліцією обладнання, яке використовувалося для організації технічної інфраструктури.

Аудиторія ресурсів становила понад мільйон користувачів. Починаючи з 2011 року група FS завоювала звання одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів України, де можна було безкоштовно подивитися “гарячі” новинки вітчизняного і зарубіжного кінематографу, завантажити музичні та літературні твори.

На підставі звернень правовласників-учасників Американської асоціації кінокомпаній (Motion Picture Association of America) і ряду українських правовласників про порушення авторських і суміжних прав веб-ресурсом FS.TO, було порушено кримінальне провадження. Правовласникам було завдано збитків у розмірі близько 5 млн грн.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів і слідчих дій поліцією встановлена причетність до злочину 19 осіб, які створили та займалися наповненням, адмініструванням і підтримкою діяльності ресурсів. Окремо ідентифіковані іноземні, в т.ч. офшорні та інші українські компанії, через рахунки яких здійснювалася легалізація коштів, отриманих в результаті незаконної діяльності ресурсів групи FS. Йдеться про десятки мільйонів гривень в рік.

На сьогодні проведені санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях, дата-центрах, будинках фігурантів кримінального провадження і зібрані додаткові докази протиправної діяльності веб-ресурсів групи FS. Розслідування кримінального провадження триває.

Разом з тим, з урахуванням специфіки роботи піратських ресурсів такої категорії, Департаментом кіберполіції Національної поліції України проводиться постійний моніторинг мережі Інтернет для виявлення фактів можливого відновлення групою FS роботи своїх піратських сайтів на іншу інфраструктуру.

Фото: Антикор

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *