ОСТАННІ НОВИНИ

Гаазький трибунал прирівняв анексію Криму до війни

|

У Міжнародному кримінальному суді наголошують, що ситуація на території анексованого Криму є рівнозначною міжнародному збройному конфлікту між Україною і Росією. Про це йдеться у звіті прокурора Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда, передає Еspreso.tv.

krim

Зазначений документ містить дані, які використовуються для попереднього розслідування ситуації в Україні.

“Згідно з останніми даними, ситуація на території Криму і Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Російською Федерацією. Даний міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх збройних сил для отримання контролю над частинами території України без згоди уряду України”, – наголошує у звіті Бенсуда.

За його словами, факт правомірності початкової інтервенції, яка спричинила за собою окупацію, встановлювати у цій ситуації не потрібно.

“Для цілей Римського статуту збройний конфлікт може бути міжнародним по своїй суті, якщо одна або більше держав частково або повністю окуповують територію іншої держави незалежно від того, чи супроводжується окупація збройним опором”, – пояснив Бенсуда.

Фото: Тиждень

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *