ОСТАННІ НОВИНИ

В окупованому Криму кинули за ґрати ще трьох українців

|

В окупованому Криму Ленінський райсуд Севастополя заарештував українців, яких окупаційна влада РФ звинувачує у підготовці диверсій. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на суд.

35

«Всі троє фігурантів справи заарештовані судом на строк два місяці», – заявили в суді, відмовившись уточнити імена заарештованих і інші подробиці справи.

Засідання пройшло в закритому від преси режимі.

Тим часом у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників “диверсійно-терористичної групи Головуправління розвідки Міноборони України”, які нібито планували “вчинення диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим”.

У РФ озвучили прізвища українців, затриманих в Криму під виглядом “диверсантів”: Бессарабов Олексій Євгенович, Штибліков Дмитро Анатолійович, Дудко Володимир Михайлович.

У Міноборони України назвали заяви ФСБ РФ брехнею. “Ніяких диверсантів ФСБ не затримувала, оскільки їх в Криму і Севастополі немає”, – сказав речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Це вже друга спроба Росії, яка окупувала Крим, звинуватити Україну в підготовках диверсій.

Перший раунд відбувся влітку 2016 року. Тоді  Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією.

За твердженням ФСБ РФ, “одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України”. Панова затримано.

Брат Євгена – Ігор Котелянець – вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Крім нього, Міністерство закордонних справ Росії заявило, що в Криму заарештовано людину на ім’я Андрій Захтій, яким виявився уродженець Львівської області, житель Євпаторії, який працював в будівельній сфері.

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *