ОСТАННІ НОВИНИ

Вікторія Сюмар: «Від сьогодні кожна четверта пісня в радіоефірі має бути українською»

|

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, народний депутат про квоти на українські пісні на радіо:

222

«Я ніколи такого не робила, але сьогодні хочу оголосити флеш-моб. Тут в ФБ. На вашу улюблену українську пісню. Бо саме сьогодні починає діяти наш закон, і від сьогодні кожна четверта пісня в радіоефірі має бути українською.

Нам казали, що їх стільки нема, що вони гіршої якості і тд… Але цим флешмобом ми покаже всім – українська пісня є, українська культура є, і це значить, що Україна буде. Попри всі труднощі. Бо мова і культура – це основа. Фейсбук дозволив відмітити лише сотню людей, яких я прошу показати всім свої улюблені українські пісні. Але я сподіваюся, що до цього флешмобу прєднається і Президент Петро Порошенко, і перша Леді, яка завжди підтримує такі проекти, і Арсеній Яценюк, і Олександр Турчинов, і Володимир Гройсман, і Олег Ляшко, і Юлія Тимошенко і Оксана Сироїд і багато інших… Бо українська культура – це те, що об’єднує нас всіх… І, повірте, українці хочуть знати, що ви слухаєте і що відкликає відклик у ваших душах…

Я обожнюю українські пісні, я на них виросла, моя Сонєчка з двох місяців вперто ігнорувала класику і засинала чомусь лише під «Дикі танці» Руслани :).

Але сьогодні моє серце плаче від іншого твору. (Тельнюк: Сестри та Kozak System – «Повертайся живим» – ред). Він – крик моєї душі. І цією піснею – піснею болю мого народу і моєї землі я хочу почати цей флешмоб. І прошу всіх, кого я тегнула в цьому пості долучитися – поставте те, що любите, попросіть зробити це своїх друзів. Давайте покажемо, яка в нас чудова музика і яка гарна українська мова в українській пісні. І наскільки наша пісня – про нас.

Ми зможемо. Вірю. І чекаю пісень :). Тут. В ФБ. Кожен на своїй сторінці – свою улюблену пісню. Підтримайте цей флешмоб і покажіть що укаїнська пісня – є і буде.

P.S. Давайте зробимо так, що в нашій стрічці в ФБ хоча б сьогодні було якнайбільше нашої української музики :)», – повідомила Вікторія Сюмар у своєму Фейсбуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *