ОСТАННІ НОВИНИ

«Святий Юр» вшановує постать Митрополита Шептицького

|

В рамках святкувань 150-тиріччя з дня народження Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького громадська організація «Святий Юр» протягом року проводила чимало заходів на території Львівщини, присвячених пам’яті духовного провідника українців.

Шептицький

За словами народного депутата України, члена ради ГО «Святий Юр» Ігоря Васюника, постать Андрея Шептицького є знаковою і об’єднавчою для всього українського народу та актуальною у контексті повернення історичної пам’яті про визначних діячів нашої нації.

Відтак цього року громадська організація «Святий Юр» в пам’ять про Андрея Шептицього провела багато заходів для молоді. Одним з таких дійств став пісенний фестиваль української пісні в програмі «Свята української молоді з митрополитом Андреєм Шептицьким». Фестиваль проводився з метою вшанування світлої постаті Митрополита а також для виховання у дітей та молоді почуття патріотизму і любові до України.

Також окрім пісенного конкурсу для любителів шахів було проведено шаховий фестиваль серед юнаків і дівчат, який присвячений 151-й річниці від дня народження Митрополита Андрея Шептицього. Відтак хлопці та дівчата 17-річного віку мали змогу відчути себе справжніми шахістами. Основним завданням такого турніру було духовне виховання молоді, яке спирається на спадщину Митрополита Андрея, естетичне виховання підростаючого покоління на кращих зразках українського мистецтва, культури та спорту, виявлення творчих здібностей та талантів юних дарувань.

Громадська організація «Святий Юр» також долучилася до розвитку художніх талантів підростаючого покоління. Саме тому у Львові був проведений конкурс дитячого малюнку. Учасники  малювали ансамбль собору Св. Юра та пам’ятник Митрополиту Андрею. Діти цікаво провели час, а також показали свої таланти.

Також  для учнів загальноосвітніх шкіл протягом року проводили чимало науково-дослідницьких конференцій під назвою «Андрей Шептицький – будівничий України, князь церкви, лідер нації». Які дали змогу розкрити роль Андрея Шептицького в становленні української державності. Такі конференції громадська організація «Святий Юр» робила аби привернути увагу школярів та молоді до багатогранної діяльності Митро­полита та залучити старшокласників до науково-пошукової роботи з акту­аль­них питань духовності та просвіт­ництва в новітній історії України.

По завершенню відзначення 150-річчя з дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького у Львові громадська організація «Святий Юр» провела також Урочисту академію. В цей день було проведено чимало заходів. На площі біля Львівської опери відбувся концерт за участю виконавців та колективів України, виступи учасників науково-дослідницької конференції «Андрей Шептицький – будівничий держави, князь церкви, лідер нації». Також відкрили та освятили барельєф митрополита Андрею Шептицького у Львівській опері.

Навіть після року Андрея Шептицького громадська організації «Святий Юр» продовжує проводити заходи, які присвячені пам’яті великого Митрополита. Відтак у місті Великі Мости декілька днів тому відбулося містечкове дійство «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!» Організатори здивували і вразили усіх присутніх – і мешканців містечка, і гостей, і виконавців та промоторів свята. Особливістю святкувань  у Великих Мостах було те, що розраховані вони були не на запрошених високих гостей, владу чи меценатів, але у першу чергу на учнівську молодь Сокальщини, Радехівщини, Жовквівщини. Саме молодь була головними виконавцями і учасниками свята, і усе, що робилось, показало присутнім, який велетенський творчий і духовний потенціал має нинішнє учнівське покоління.

У планах громадської організації «Святий Юр» ще багато цікавих заходів для жителів Львівщини, які призначені для всебічного розвитку особистості в гармонії духу, душі, тіла, природи. Так, для учнів шкіл у 2017 році відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!». Яка має на меті вшанування пам’яті Андрея Шептицького як будівничого української держави, духовного провідника народу, лідера української нації та привернути увагу молоді до багатогранної діяльності митрополита Андрея Шептицького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *