ОСТАННІ НОВИНИ

Французи починають розробляти літаюче таксі

|

Французька аерокосмічна компанія Airbus заявила про те, що через три роки почне виробництво перших безпілотних літальних таксі. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на Funscience.today.

taksi

Французька аерокосмічна компанія представила перші зображення літаючих таксі у рамках проекту Vahana.

Повітряне судно буде оснащено спеціальними посадочними шасі, як у вертольота, і двома комплектами поворотних крил. Кожен комплект обладнаний чотирма електродвигунами. У салоні встановлено одне сидіння, тому літаюче таксі зможе відвезти тільки одного пасажира.

“Наше судно не потребує злітно-посадкової смуги. Самокеруючий літак автоматично розпізнає перешкоди та інші літальні апарати на своєму шляху”, — повідомив Родін Лясофф, виконавчий директор підрозділу Airbus, який веде розробку літаючого транспорту і базується в Каліфорнії.

Airbus планує провести випробування повномасштабного прототипу до кінця 2017 року, а перший продукт випустити вже до 2020 року.

Як саме компанія має намір обійти сучасні правила регулювання БПЛА, поки невідомо. У Airbus підкреслюють, що літаючі таксі рухатимуться за передбачуваною та керованою траєкторією. Якщо таксі потрапить в повітряну транспортну пригоду, то активується балістичний парашут для посадки.

Раніше Лясофф зазначав, що сучасні акумулятори, двигуни і авіоніка дозволяють розробити автономний вертоліт без особливих обмежень. А відсутність пілота скорочує ризик людських помилок. У минулому році Airbus оголосила про спільний проект з компанією Uber. Спільно вони займуться створенням нової бізнес-моделі для підприємств, що експлуатують вертольоти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *