ОСТАННІ НОВИНИ

Антикорупційне бюро перевіряє 20 е-декларацій чиновників на порушення

|

НАБУ проводиться перевірка щодо майже 20 чиновників за фактом поданих е-декларацій. Про це 5 листопада в ефірі “112 Україна” заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє УП.

декларування

“НАЗК проводить суцільну перевірку поданих декларацій на предмет відповідності законодавства – як кримінального, так і адміністративного, якщо буде встановлено ознаки невідповідності – матеріали передаються до НАБУ”, – зазначив він.

“НАБУ, яке має свою підслідність – якщо будуть звернення чи повідомлення про факти незаконного збагачення, які підслідні Антикорупційному бюро – відповідні перевірки буде розпочато. Поки що таких звернень небагато, лише два, але думаю, що коли завершиться термін внесення змін до декларацій, кількість цих звернень буде набагато більшою”, – додав  Ситник.

Він зауважив, що аналітичне управління НАБУ наразі аналізує декларації, які є “найбільш очевидними з точки зору незаконного збагачення” і за власною ініціативою буде виявляти ознаки незаконного збагачення і брехню у деклараціях.

За словами Ситника, наразі у НАБУ перевіряють близько 20 чиновників.

“Це у тому числі – народні депутати”, – повідомив Ситник і нагадав, що категорії посадовців, які підслідні НАБУ –  члени уряду, парламенту, чиновники категорії “А” та судді.

“У суддів дуже багато цікавих декларацій. Вони є одним з наших пріоритетів роботи, їхнім деклараціям буде приділено окрему увагу”, – додав директор НАБУ.

Про декларації народних депутатів зі Львівщині можна прочитати тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *