ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Порошенко: «Львів є одним із найкращих місць для інвестицій»

|

Президент України Петро Порошенко під час Міжнародного економічного форуму «Львів – Фабрика Європи» про реформи в Україні та її інвестиційну привабливість:

poroshenko

«Скільки нас лякали, що цієї зими України знову залишиться без газу? Скільки нас лякали, що буде відключення електроенергії? Скільки нас лякали тим, що  Росія, перекривши вентиль, поставить Україну на коліна? Це здійснилось? Ні! Це ще одне досягнення, яке ми продемонстрували за останні 2,5 років…

Сьогодні ми маємо достатні запаси вугілля, газу в сховищах – ми все ще не купуємо російський газ, перейшли повністю на забезпечення вітчизняним газом і газом ЄС. Більше того, сьогодні ми відкриваємо нове родовище на Львівщині, що підвищить енергетичну безпеку нашої держави.

Бюджети міст зросли вдвічі за два роки. Бюджети розвитку зросли в п’ять разів. Нарешті з’явилися власні інвестиційні спроможності українських міст і українських регіонів. І не треба більше нічого погоджувати в Києві.

Ми прийняли і я підпишу закон, що знімає адміністративні обмеження при експорті послуг. Більше не треба буде укладати контракти про експортні послуги, наймати перекладачів, не треба паперової роботи. Підписав електронний інвойс, відправив і здійснюй чи отримуй послугу.

Ефективність реформ стала незворотною, і ці реформи робляться під час агресії, під час війни. Повернулися додому хлопці з останньої хвилі мобілізації. Ми розбудували контрактну армію. Сьогодні всі, хто служить у Збройних силах України, крім тих, що призвані на строкову службу, є добровольці-контрактники. Я впевнений в тому, що сьогодні Україна має фантастичну перспективу. Аналіз досвіду багатьох країн свідчить про досягнення перших незаперечних змін через 3-7 років після їхнього початку.  Нам результати реформ потрібні вже і зараз. Я твердо переконаний, я вірю в наш спільний успіх. Я розраховую на підтримку українського парламенту, незалежно від того, де перебувають нардепи, я надіюсь на ефективність антикорупційних кроків, включаючи е-декларування, яке дехто намагається критикувати.

Також хочу сказати, що Львів є одним із найкращих місць з точки зору інфраструктури, географічного розташування, ставлення до праці, активності і ефективності обласних і районних адміністрацій Львівської області. І тому сюди треба інвестувати…»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *