ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко звернувся до Ради щодо притягнення Новинського до кримінальної відповідальності

|

Генеральний прокурор України Юрій Луценко просить Верховну Раду надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. Про це Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

160

Зокрема, Луценко розмістив скан-копію відповідного подання до ВР від 3 листопада 2016 року. У поданні зазначається, що «Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 21 травня 2014 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч.1 ст. 365 Кримінального кодексу України, за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями (Віктором Януковичем, Віталієм Захарченком, Вадимом Новинським, Валерієм Коряком), а також іншими працівниками правоохоронних органів Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника колишнього предстоятеля УПЦ МП Митрополита Київського всєя України Володимира, а саме – архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка)».

159

При цьому досудовим розслідуванням встановлено, що в період з вересня по грудень 2013 року «Новинський Вадим Владиславович, маючи статус народного депутата, був співучасником при вчиненні Януковичем В.Ф, Захарченком В.Ю., Коряком В.В. та іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, злочину проти волі, честі та гідності особи, а також у сфері службової діяльності», – йдеться у поданні.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *