ОСТАННІ НОВИНИ

Трамвай на Сихів планують зробити цілодобовим

|

Трамвай на Сихів, який обіцяють запустити в середині листопада, планують зробити цілодобовим. Уже розроблений графік руху трамваїв з 06:30 до 00:05, проте у львівській мерії планують запровадити нічні рейси, пише Zaxid.Net.

114

Про нічний трамвай на Сихів обмовився сам мер Львова Андрій Садовий. Який повідомив, що для нічних рейсів сихівського трамвая розроблять інший тариф.

Як уточнив директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович, наразі вже складений графік руху трамвая на Сихів. Згідно з графіком, трамваї курсуватимуть з 6:30 до 00:05 з інтервалом у 5-6 хвилин.

У разі запровадження нічних трамвайних маршрутів, вони курсуватимуть з іншим інтервалом.

Додамо, що зараз у Львові працюють нічні автобусні маршрути. Зокрема, на Сихів з 23:45 до 4:50 курсує нічна маршрутка № 4Н (Залізничний вокзал – ТЦ «Зубра Центр»).

Нагадаємо, трамвай на Сихів знову обіцяють запустити в середині листопада. На початках трамвай курсуватиме від пл. Соборної до кінотеатру ім. Довженка, згодом – до «Санта-Барбари». По маршруту їздитимуть 13 трамваїв, із них дев’ять «Електронів».

Довжина колії на Сихів – 11,5 км у обидві сторони. Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». З Сихова до центру трамваєм можна буде дістатися за 25-30 хвилин.

Варто також нагадати, що будівництво трамвайної колії на Сихів стартувало у 2008 році. Реалізація одіозного проекту, постійно супроводжується скандалами, і великими вкладанням коштів.

За попередніми даними на колію до Сихова виділили і взяли у борг понад 27 мільйонів євро, хоча ще весною 2015 року повідомлялося, що вартість проекту становить лише 17,7 мільйонів євро. Головними протеже будівництва є міський голова Львова Андрій Садовий.

Фото: Serg Bobra

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *