ОСТАННІ НОВИНИ

Люстрація не торкнулася суддів: за два роки в Україні люстрували лише одного

|

За весь час дії закону про очищення влади із судових органів було звільнено лише голову Вищого господарського суду Віктора Татькова. Про це під час прес-конференції щодо результатів люстрації за два роки заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, повідомляє Еспресо.TV.

suddya

Вона зазначила, що, не зважаючи на надзвичайно ефективні результати щодо усунення високопосадовців, люстрація не торкнулася органів судової влади.

“Фактично на сьогоднішній час протягом року саме за законом про очищення влади була люстрована тільки одна особа із судової влади – це екс-голова Вищого господарського суду Віктор Татьков. Однак так само хочу зауважити, що інші інститути очищення влади, в тому числі судової, можливо, не так ефективно, як сподівалося суспільство, але на даний час продовжують працювати”, – наголосила Козаченко.

Вона додала, що, відповідно до закону про відновлення довіри до судової влади, частина суддів, які виносили репресивні рішення під час акцій масових протестів, були звільненні.

“Також зараз безпосередньо проводиться конституційна реформа, яка повинна дати можливість оновитися судовому складу”, – підсумувала директор Департаменту з питань люстрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *