ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери акції «Військове таксі» назбирали 52 тисячі гривень на джип для бійців АТО

|

Під час акції «Військове таксі» волонтери разом із сервісом виклику таксі назбирали у Львові 52 тисячі гривень на джип для бійців 24-ї окремої механізованої бригади, що дислокується у Яворові та бере участь в АТО. Про це повідомляють організатори акції.

unnamed-1

З 18 по 20 жовтня, вулицями Львова по черзі їздили п’ятеро волонтерів – Віталій Дейнега, Галіна Алмазова, Богдан Масляк, Олексій Дубинка та Андрій Римарук. Вони сиділи за кермом авто, яке придбали за кошти, зібрані «Військовим таксі» #wartaxi у Києві. Непересічні таксисти розповідали про проблеми з колісною технікою на фронті та розважали своїх пасажирів цікавими історіями. Львів’яни у свою чергу передали їм більш ніж 52 тисячі гривень.

unnamed

«Ми зібрали більшу частину суми на машину для Львівської 24-ї окремої механізованої бригади. Загалом вийшло 52 090 гривень. Решту з 84 240 гривень ми уже назбирали так. А це означає, що Nissan Patrol для 24-ї бригади і #Wartaxi-Дніпро будуть!», – повідомляє Віталій Дейнега у Facebook

unnamed-2

«Львів з точки зору таксиста не так уже й сильно відрізняється від Києва. Хіба що вулиці вужчі. Ті самі корки, ремонти доріг, хамство і ввічливість інших водіїв. Там відрізняються пасажири. Хоча багато з них і не були львів’янами. Майже кожен не просто дає гроші, а є волонтером на цій війні, має з нею свою історію і свої рахунки. Львівські пасажири #WarTaxi такі ж чудові як і київські, але зі своїм львівським гонором і своїми історіями», – продовжує Дейнега.

Зазначили організатори і про і неприємні моменти акції. Спочатку львівська поліція намагалась арештувати машину «Військового таксі», потім хтось вкрав з неї номери. Але найбільш серйозний факт: пасажири, яких мали везти звичайні машини таксі, анульовували свої замовлення (хоча їх гроші все одно пішли б на армію). Таким чином з 136 замовлень було виконано лише 67 на суму 4904 грн. Ці гроші, за умовами акції, волонтерам перерахує «UKLON». Для порівняння, у кияни навикликали авто більш, ніж на 33 000 гривень.

Нагадаємо, аби привернути увагу до критичної ситуації на передовій з малою колісною технікою, волонтери та сервіс виклику авто «UKLON» організували акцію. Вона стартувала у Києві, продовжилась у Львові та планується у Дніпрі. За кошти, зібрані під час акції «Військове таксі»  у місті Лева, волонтери разом із «UKLON» планують придбати джип NissanPatrol вартістю 82 тисячі гривень для 24-ї окремої механізованої бригади імені Князя Данила Галицького, яка дислокується у Яворові Львівської області і приймає участь у АТО. Перед тим, як ця машина вирушить на фронт, вона потаксує у Дніпрі. Там волонтери також будуть збирати гроші на авто для місцевої бригади.

Фото: повернись живим

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *