ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова реставрують старовинні сходи

|

Вчора, 23 жовтня, в будинку на проспекті Свободи, 33, де тривають реставраційні роботи з відновлення сходової клітки, було демонтовано нижній сходовий марш.Про це Львівьском упорталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

1

«Зазвичай саме нижня ділянка сходів найшвидше піддається руйнуванню – на неї йде велике навантаження під час експлуатації, а через підвальне приміщення сходам шкодить волога. За понад сотню років на цій сходовій деревина дуже прогнила, в багатьох місцях сходинки зламались, і сходи почали завалюватись всередину», – зазначають у Німецькому товаристві міжнародного співробітництва GIZ.

2

При демонтажі всі частинки сходів нумерували, аби потім правильно зібрати докупи. Ті балясини і частини, які автентичні і в кращому стані, реставратори відновлять, решту елементів виготовлятимуть із нового дуба. Всі реставраційні роботи проходять в столярній майстерні ПАТ «Львів-Реставрація». На період реставрації сходів для мешканців будинку у внутрішньому дворі було змонтовано тимчасові сходи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *