ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер АТОвці з Рудно, Виник і Брюхович також претендують на квартири і землі у Львові

|

Учора, 20 жовтня,  на сесії міської ради депутати проголосували програму із правками про захист інтересів учасників антитерористичної операції, яка розроблена для вирішення матеріально-побутових проблем учасників АТО та членів їх сімей, із врахуванням прав на безоплатне отримання земельних ділянок. Програму підтримало 49 депутатів.

ато

Як розповіла начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, у проекті, який напрацювала міжфракційна група, запропоновано захистити інтереси учасників АТО, які найбільше потребують такого захисту від міста.

«На відміну від першого варіанту програми, який був проголосований у квітні цього року, ми змінили черговість у програмі, поставивши на перше місце сиріт, які брали участь в АТО і які не мають куди повернутися. У другій черзі –  сім’ї загиблих, і в третій – учасники АТО, які стали інвалідами 1 або 2 групи.

Комісія, яка працювала над цією програмою, прийняла рішення розглянути надання або земельної ділянки, або коштів в першу чергу тим, хто нічого не отримував – ні жодної земельної ділянки, ні жодних коштів, ні квартир від держави. Найважливішим у тому, кому першим можемо щось запропонувати, є хвилі мобілізації, і пропонуємо почати з першої», – зазначила Гелена Пайонкевич.

Також у новій програмі  до учасників АТО прирівняли сім’ї зниклих безвісті і долучили їх до другої черги. Дію програми також поширили на мешканців Винник, Рудно і Брюхович.

Під час депутатського обговорення програми, були внесені і проголосовані певні правки у цій програмі. За потреби, усі необхідні правки і надалі вноситимуть, щоб учасники АТО отримали від міста належну допомогу.

Зважаючи на те, що на черзі у Львові є близько 5 тисяч учасників АТО, з урахуванням уточнених списків програма підлягає обов’язковому перегляду на сесії міської ради не пізніше 31 травня 2017 року.

Нагадаємо, учора під час сесійного засідання суперечка між бійцями АТО переросла у сутички.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *