ОСТАННІ НОВИНИ

Данило Лубківський: «Україна продовжує йти дуже складною і безальтернативною дорогою»

|

Український дипломат про результати переговорів у Берліні в Нормандському форматі (Україна – Німеччина –Франція – Росія), з питань врегулювання війни на Донбасі:

2

«Про зустріч у Берліні. Моє перше враження – таке:

1) Домовленості досягнуті в принципі: це означає, що деталі перекладено на листопад. Отже, залишається місце для неузгодженості.

2) Путін демонструє готовність на поступки. Але це – на перший погляд. Остаточні домовленості будуть фіналізовані в листопаді. Що означає листопад? Серед іншого, це – вибори в США і початок перехідної адміністрації. Не варто переоцінювати «слабкість» перехідного періоду в адміністрації. Але не можна забувати про велику схильність росіян шукати шляхи, щоб відволікати увагу. Путін може і вміє йти на різні провокації. Вони можливі не лише в Україні. Слід звернути особливу увагу на Балтію. У перехідний час цей регіон є особливою зоною, оскільки через провокацію може стати прямим тестом на готовність НАТО до реальної спільної реакції.

3) Україна продовжує йти дуже складною і безальтернативною дорогою. Ми не хочемо війни і не готові до миру. Ані психологічно, ані інституційно. Нас втягують у рамки врегулювання, які можуть коштувати політичної стабільності. Крім цього, ніхто не говорить про кошторис реінтеграції Донбасу. До політичного, безпекового і гуманітарного напрямку треба додавати фінансові розрахунки. Хто платитиме за знищену українську територію?», – повідомив Данило Лубківкький у своєму ФБ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *