ОСТАННІ НОВИНИ

У вершкове масло «пхають» борсуковий жир, а в дитячі суміші – антибіотики, - експерт

|

В Україні недобросовісні виробники домішують у вершкове масло борсуковий жир. Про це повідомив глава  новоствореної Держпродспоживслужби України Олег Рубан виданню Znaj.ua.

maslo

За його словами, у трійку найнебезпечніших продуктів, які підлягають фальсифікації входять: по-перше – дитяча продукція, в тому числі і дитяче харчування (суміші), по-друге – молочна продукція, по-третє – ковбасні вироби. Так, наприклад, в деяких зразках сумішей експерти знаходили сліди антибіотиків, яких там в принципі не повинно бути. У молочній продукції, як водиться, не завжди так багато молока, а ковбаси – рясніють барвниками.

Крім того, великою популярністю у фальсифікаторів користується вершкове масло. І якщо раніше його просто надмірно розбавляли рослинними жирами, зараз в “вершкове” замість тваринних жирів “коров’ячого” походження, стали додавати, наприклад, борсуковий жир.

Щоб уберегтися від поїдання борсуків, Олег Рубан, пропонує перш за все слідувати простому правилу: купувати всю продукцію тільки в легальних торговельних установах, де стежать за тим, щоб вона була якісною і відповідала встановленим нормам і де є особа, яку можна притягнути до відповідальності за порушення прав споживача. В основному це супермаркети та легальні ринки.

Основну причину наповнення українського ринку харчових продуктів фальсифікатом, експерт вбачає в тому, що самі люди підтримують такого “виробника”, купуючи його продукцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *