ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Мельник: «Найприємніші і найвизначніші досягнення університету – це наші викладачі і студенти»

|

Ректор ЛНУ імені Івана Франка Володимир Мельник про роботу університету та його роль у розбудові України:

мельник

«Результати діяльності колективу є яскравим підтвердженням розуміння університетської академічної спільноти своєї відповідальності за долю української нації і держави, за стан і розвиток української мови і культури, освіти і науки.

Нині ЛНУ імені Івана Франка – це понад 21 тисяча студентів, більше 900 аспірантів. Науковий і педагогічний процес забезпечує понад 2000 тикладачів, з них майже 1200 доцентів та професорів, докторів та кандидатів наук. Підсумки професійної діяльності наукового складу університету, результати фахової підготовки студентів дозволяють зробити висновок, що, незважаючи на вкрай незадовільне фінансове забезпечення, наш університет виконує усі поставлені преред ним академічні завдання.

Варто відзначити, що третій рік поспіль університет Франка є одним із лідерів серед вишів України за кількістю поданих абітурієнтами заяв. Цьогоріч їх кількість сягає майже 60 тисяч. Це свідчення високого авторитету нашого навчалнього закладу, високої якості навчального процесу.

В університеті здійснюється підготовка за 69 спеціальностями освітніх ступенів бакалавра та магістра.

Окрім того, вагомими є здобутки колективу за попередній рік: опубліковано 83 монографії, 22 підручники та 124 навчальних посібники, близько 4000 статей.

Докторантами, аспірантами та здобуваячати захищено 15 докторських та 170 кандидатських дисертацій.

Очевидно, найприємніші і найвизначніші досягення нашого університету – це наші викладачі і студенти, науковці і аспіранти. 54 наші студенти стали переможцями Всеукраїнських студентських олімпіад та Всеукраїнських конкурсів студенських робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук.

В університеті усоблива увага приділяється творчим колективам. В Центрі культури і дозвілля працює 11 творчих колективів, з них 7 мають звання народних.

Серед наших студентів є чимало людей зі значними спортивними досягненнями.

В університеті засадничими є принципи поваги до викладача і студента, демократичності при ухваленні рішень, прозорості фінансово-економічних питань, відповідальності за виконання поставлених завдань, слідування національним та економічних традиціям, відкритості до світу та інформаційному розвитку. Наш університет є символом та засередженням потуги наукового реціоналізму, центром притягання для людей, які прагнуть до безкорисливого служіння істині, отриманні фундаментальних знань».

Фото: lnu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *