ОСТАННІ НОВИНИ

Через бідність та безробіття в країні побільшало умисних злочинів

|

Питома вага злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння порівняно з 2013 р. (до початку бойових дій на сході країни), зменшилася з 13 до 9%, що свідчить про збільшення частки умисних злочинів. Ці дані вказують на зростання частки так званої соціальної злочинності. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Вадим Троян, передає ZN.UA.

zlodiy

За його словами, вагомий фактор, що характеризує погіршення соціально-економічного становища в державі, — зростання безробіття серед економічно активного населення у віці 15-70 років — до 9,9% (в 2013-му — 7,7%).

При цьому слід навести результати кримінологічних досліджень, відповідно до яких збільшення безробіття на один відсоток призводить до зростання рівня злочинності на 6%. Про об’єктивність відповідних досліджень свідчать і статистичні дані, за якими лише в січні—серпні поточного року працівниками поліції встановлено 45 тис. дієздатних осіб, які на момент скоєння злочину ніде не навчались та не працювали, що становить 63% від усіх затриманих злочинців (2015 року цей показник становив 58%, 2014-го — 54%, а 2013-го — 46%)”, – інформує він.

Фото: karpatskijobjektiv.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *