ОСТАННІ НОВИНИ

Через потужний ураган на Гаїті загинуло майже 850 людей

|

Кількість жертв урагану “Метью” в Гаїті перевищила 800 осіб. За підрахунками агентства Reuters, стихійне лихо вже забрало життя щонайменше 842 людей. Десятки тисяч залишилися без даху на головою. У Флориді понад 800 тисяч домогосподарств відрізані від електропостачання. Про це повідомляє DW.

1

Кількість жертв урагану “Метью” продовжує зростати. Станом на першу половину дня (за місцевим часом) п’ятниці, 7 жовтня, лише в Гаїті негода забрала життя щонайменше 842 людей. Таку кількість загиблих наводить агенція Reuters з посиланням на дані місцевої влади з різних куточків Гаїті. Ще десятки тисяч гаїтян залишилися без даху над головою.

Як зазначив  7 жовтня речник Білого дому Ерік Шульц, через масштаби катастрофи в Гаїті, яке ще не встигло оговтатися від руйнівного землетрусу шестирічної давності, що забрав життя 200 тисяч гаїтян, Вашингтон відправив до острівної держави військових та групи співробітників Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Про це 7 жовтня повідомив

За його словами, USAID надіслало групи своїх співробітників не лише в Гаїті, а й на Ямайку та на Багамські острови, які теж постраждали від урагану. Їхнє завдання – співпраця з місцевою владою задля ліквідації наслідків стихійного лиха. Водночас міністерство оборони США відрядило до Гаїті 150 військовослужбовців для надання допомоги місцевому населенню. Задіяні групи розподіляють серед жителів продукти харчування та питну воду, а також розбивають пункти надання першої допомоги.

Тим часом ураган вже лютує в штаті Флорида. За словами губернатора штату Ріка Скотта, ураган відрізав від електропостачання понад 800 тисяч домогосподарств. Нагадаємо, ураган примусив евакуюватися зі східного узбережжя США близько трьох мільйонів людей.

Фото: соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *