ОСТАННІ НОВИНИ

НБУ створить Центр кібербезпеки банківської системи

|

Національний банк створить Центр реагування на інциденти кібербезпеки у банківській системі та платіжному просторі України. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

kiberbezpeka

Як інформує прес-служба НБУ, світовій досвід показує, найбільша кількість інцидентів кібербезпеки критичних інформаційних інфраструктур фіксується саме у фінансовому секторі.Так, під час круглого столу “Кібербезпека банківської системиˮ заступник Голови Національного банку України Якій Смолій нагадав, що Указом Президента України було затверджено Стратегіюкібербезпеки України, згідно з якою на Національний банк України покладається функція формування вимог щодо захисту критичної інфраструктури у банківській сфері.

“Національний банк завжди приділяв особливу увагу захисту банківської інфраструктури від шахрайських дій. Проте раніше наші зусилля були зосереджені на окремих операціях, таких як міжбанківські розрахунки або операції з платіжними картками, – зауважив Яків Смолій. – Зараз слід розглядати проблему належної кібербезпеки значно ширше та сконцентруватися на забезпеченні кіберзахисту всього фінансово-банківського секторуˮ.

Представники Національного банку ознайомили присутніх з розробленим регулятором проектом створення Центру реагування на інциденти кібербезпеки у банківській системі та платіжному просторі України, а інформаційний портал Центру має забезпечити швидку та надійну взаємодію між українськими банками, правоохоронними органами та командами реагування на комп’ютерні інциденти суб’єктів забезпеченнякібербезпеки України.

Згідно з планами Національного банку через цю єдину платформу відбуватиметься централізоване інформування всіх суб’єктів про шахрайські інциденти та координація дій з їх протидії.

Фото: РБК-Україна

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *