ОСТАННІ НОВИНИ

У МЗС попереджають: відвідувати РФ небезпечно для українців

|

Директор політичного департаменту МЗС Олексій Макеєв вважає, що відвідування РФ є небезпечним для всіх громадян України. Про це він написав у своєму Твіттері.

«Відвідання РФ небезпечне для українців: безпідставні затримання, провокації на кордоні та при митному огляді, тортури, недопуск консулів», – написав він.

Свій твіт він проілюстрував знаком «Стоп».

Як відомо, паризький кореспондент видання «Укрінформ» Роман Сущенко, який­ прибув до Росії у приватних справах, був затримианий в РФ, де його звинуватили в шпигунстві. В ФСБ заявили, що Сущенко є співробітником головного управління розвідки Міноборони України.

У Головному управлінні розвідки називають фейком заяву ФСБ Росії про те, що журналіст «Укрінформу» є розвідником головного управління розвідки.

В «Укрінформі» заявили, що всі звинувачення “в шпигунстві” на адресу Романа Сущенка, журналіста з багаторічною бездоганною професійною репутацією, акредитованого в одній з найвпливовіших країн Євросоюзу, яка до того ж є учасницею “нормандського формату”, можуть розцінюватися лише як ще один зухвалий і неправомірний акт з боку РФ щодо українських громадян.

Україна вимагає негайного звільнення затриманого в РФ українського журналіста та відповідної реакції від ОБСЄ, РЄ та інших структур.

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *