ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині прикордонники затримали китайця та турка

|

Вчора, протягом дня на українсько-польській ділянці кордону прикордонники затримали двох порушників кордону, які пішки намагались дістатись до Польщі. Про це Львівському повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

1

У першому випадку, в пункті пропуску для залізничного сполучення «Мостиська», прикордонний наряд затримав чоловіка азіатської зовнішності, який намагався перескочити через огорожу пункту пропуску. Чоловік пояснив що навмисне обійшов пункт пропуску та вважав даний паркан самим кордоном з Польщею, ще менше він очікував одразу опинитися в руках прикордонників. Затриманим виявився 29-річний громадянин Китайської Народної Республіки, який напередодні легально прибув із Росії, однак не маючи польської візи, вирішив самотужки діставатися Західної Європи. За спробу порушення державного кордону України громадянина притягнено до адміністративної відповідальності за статтею 204-1 КУпАП. Рішенням суду йому було призначено покарання у вигляді семи діб арешту, в подальшому громадянина буде примусово видворено за межі України.

Згодом ввечері наряд відділу «Шегині» із спостережної вежі побачив як з околиці села Шегині в бік кордону прямує невідома особа. Старший наряду, солдат строковик, негайно викликав групу реагування з підрозділу та почав переслідування невідомого. На самих підступах до державного рубежу, за 700 метрів від Польщі прикордонники затримали втікача. Ним виявився громадянин Туреччини, без документів, який також в обхід пункту пропуску намагався порушити кордон та пішки дістатись сусідньої країни. Громадянина затримано в адміністративному порядку для встановлення особи та притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного порушення державного кордону України.

Всього за 9 місяців 2016 року прикордонники Мостиського загону завадили 41 спробі незаконного перетину рубежу країни поза пунктами пропуску та відповідно затримали 69 порушників державного кордону України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *