ОСТАННІ НОВИНИ

Президент Ізраїлю звинуватив бійців ОУН в пособництві Холокосту

|

Під час виступу у Верховній Раді глава Ізраїлю Реувен Рівлін нагадав про масовий геноцид євреїв під час Другої світової війни. І зазначив, що серед пособників злочину були і українці, передають Українські Новини.

162

«Близько 1,5 мільйона євреїв були вбиті на території сучасної України під час Другої світової війни в Бабиному Яру і в багатьох інших місцях. Їх розстрілювали в лісах, біля ярів, зіштовхували в братські могили. Багатьма посібниками злочинів були українці. Серед них особливо виділялися бійці ОУН, які знущалися над євреями, вбивали їх і в багатьох випадках видавали німцям», – заявив Рівлін.

«Правильно й те, що було понад 2,5 тисячі праведників народів світу – ті лічені іскри, які яскраво горіли в період темних сутінків людства. Однак більшість мовчали», – також зазначив президент Ізраїлю.

Однак Реувен Рівлін також наголосив, що сьогоднішні відносини між єврейським та українським народом націлені в майбутнє.

«Відносини між українським і єврейським народами сьогодні спрямовані в майбутнє, але ми не можемо допустити, щоб історія як з її страшними, так і з її хорошими подіями забулася», – сказав Рівлін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *