ОСТАННІ НОВИНИ

Броньовики Пашинського, придбані Нацгвардією, виявились бракованими

|

Броньовики, придбані державою у наближеної до нардепа Пашинського фірми, відбраковано та відправлено на доопрацювання. Усі 10 бронеавтомобілів «Варта-2», які в травні цього року придбано для потреб спецпідрозділу Нацгвардії КОРД, були відправлені виробнику на доопрацювання, повідомляє Intermarium.

410

Вказану техніку придбано за державні кошти у фірми «Українська бронетехніка», реальним власником якої ЗМІ називають депутата від «Народного фронту» Сергія Пашинського.

Бронеавтомобілі «Варта-2» гучно презентували друзі депутата Пашинського – голова РНБО Олександр Турчинов та міністр МВС Арсен Аваков. Водночас у відомстві Авакова не стурбувалися тим, що до літа 2014 року фірма називалась «Укрглавпак» та виробляла пластиковий посуд. Однопартійці Пашинського старанно вихваляли бронеавтомобілі та наголошували на необхідності покупки не менше 100 одиниць техніки.

Попри те, що всі 10 перших бронеавтомобілів було відбраковано, Нацгвардія підписала договір на постачання ще 40 автомобілів «Варта-2». Про це UA1 повідомило джерело в Національній гвардії.

Зазначається, що договір підписано на безпрецедентних і невигідних для держави умовах 100% передоплати. Наразі з державного бюджету виплачено 286 млн грн за поставку, яку буде здійснено в березні 2017 року.

У разі несправності й цих 40 автомобілів держава ризикує залишитися і без техніки, і без грошей, з огляду на «кришування» оборудки нардепом Сергієм Пашинським.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *