ОСТАННІ НОВИНИ

Українець Усик переміг поляка і став чемпіоном світу

|

Олександр Усик здобув титул чемпіона світу у важкій вазі за версією WBO. У поєдинку проти Кшиштофа Гловацьки в польському Гданську український боксер впевнено перебоксував свого суперника і всі троє суддів віддали йому перемогу – 119:109, 117:111, 117:111, повідомляє «Чемпіон».

usik

Крім того, що Усик завоював пояс, він ще й побив рекорд легендарного Евандера Холіфілда, ставши чемпіоном світу в крузервейті уже в десятому поєдинку.

Загалом, перед боєм питань стосовно того, що Усик більш технічний, ніж його суперник не було. Турбувало лише те, чи зможе Усик пройти всю дистанцію, якщо це буде потрібно, а також наскільки міцна в нього щелепа і чи зможе він витримувати потужні удари свого суперника.

З першого раунду Усик почав добре працювати на ногах, використовував тактику Василя Ломаченка, постійно змінюючи кути атаки, при цьому накидаючи Гловацьки удари серіями.

Все що міг запропонувати в цьому бою повільний і важкий на ногах поляк – це широкі кроси. В перших раундах йому вдалося пару разів так влучити, але після цього Усик пристосувався до манери ведення бою Гловацьки і всі ці спроби приймав на блок, або ж амортизував.

Всередині поєдинку польський боксер вже розумів, що по очках виграти в Усика в нього не вийде, а тому намагався пресингувати українця. Гловацьки затискав його біля канатів і намагався знову ж таки влучити в нього своїми акцентованими кросами, але Усик легко виходив з цього положення за рахунок роботи ніг і результативно контратакував.

Відзначимо, що вже в стартових раундах Олександр Усик пустив своєму супернику першу кров, поставивши йому розсічення, яке в кінців бою перетворилося на досить солідну гематому. Тренерський штаб Гловацьки нервував, вимагав від свого боксера більше руху, але той не міг нічого вдіяти.

Моментами Гловацьки намагався витягнути Усика в обмін ударами, де в нього був би шанс. Однак, українець грамотно і вчасно залишав лінію атаки, а тому влучити польському боксеру було дуже важко. В свою чергу, в кінцівці Олександр декілька разів вклався в свої удари, але поляк, прийнявши все на обличчя, проявив стійкість і не впав.

В останньому раунді Гловацьки з останніх сил пішов шукати щастя в атаці. Але нарвався на контратаку українця, в якій Усик провів класу серію з трьох ударів. В цьому епізоді в Усика поїхала нога і він опинився на настилі рингу, але рефері не зарахував нокдаун. А Усик вже в наступній атаці “накидав” Гловацьки точну комбінацію на три-чотири удари, яка прийшлась точно в ціль.

По завершенні поєдинку навіть в куті Гловацьки мало хто сподівався на те, що перемогу віддадуть польському боксеру. Усик в цьому бою був на голову вище свого суперника, про що і свідчить рахунок на суддівських картках.

Таким чином, Україна отримала в свій актив другого діючого чемпіона світу в професійному боксі – Олександр Усик склав компанію своєму куму Василю Ломаченку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *