ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця бідкається на катастрофічну збитковість пасажирських перевезень

|

Служба приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» звертається до пасажирів із проханням вчасно та в повному обсязі оплачувати вартість проїзду у приміських потягах. Водночас пільгові категорії пасажирів мають також брати у касах чи провідників так звані «нульові квитки». Про це львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської залізниці.

755

Залізничники підрахували, що за серпень 2016 року доходи від перевезення пасажирів у приміському сполученні територією семи областей, які охоплює Львівська залізниця, склали 7 млн 496 тис грн., коли експлуатаційні витрати становлять 102 млн 131 тис грн. Відтак, лише за один місяць збитки становлять майже 92 млн. грн. За 7 місяців поточного року доходи склали 36 млн грн., а експлуатаційні витрати на організацію перевезень – 615 млн грн.

Окрім того, у приміському господарстві регулярно трапляються крадіжки, розукомплектування моторвагонного рухомого складу, частішають випадки вандалізму: розфарбовування вагонів, розбиття вікон, ламання елементів салону вагонів приміських потягів.

Варто додати, що обласні державні адміністрації від початку 2016 року не компенсували Львівській магістралі жодної копійки витрат на перевезення пільговиків у приміському сполученні, хоча регіональна філія продовжує здійснювати перевезення. Так, за 8 місяців від початку поточного року залізниця перевезла пільговиків на загальну суму 51 млн 606,7 тис грн.

Довідково.

Для зручності пасажирів, які часто користуються приміськими електро- та дизель-поїздами, передбачена можливість зменшити витрати на проїзд та зекономити час у чергах за рахунок купівлі місячних, квартальних або піврічних абонементних квитків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *