ОСТАННІ НОВИНИ

Паралімпіада. У четвертий день змагань українці здобули 12 медалей

|

Збірна України продовжує збирати нагороди на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Четвертий змагальний день знову видався багатим на нагороди для нашої команди. Українці виграли ще 12 нагород: 6 золотих, 3 срібні та 3 бронзові, пише Чемпіон.

631

Так, перша нагорода цього дня стала «золотою» для нашої команди і виборов її Роман Полянський. У веслуванні на дистанції 1000 метрів в класі ASM1x українець встановив параліймпійський рекорд, фінішувавши першим з часом 4:39.56.

Після цього ще одне золото в актив нашої команди принесла Лейла Аджаметова, яка у фіналі  бігу на 100 метрів встановила світовий рекорд, фінішувавши першою з часом 11.79.

Ще одну медаль нашій команді в легкій атлетиці приніс Дмитро Прудніков. У стрибках у довжину наш спортсмен показав 3-й результат, стрибнувши на 6.99 м.

Золоту нагороду в скарбничку нашої команди також поклала Наталія Косміна. У фіналі жіночих змагань з настільного тенісу в класі S11 наша спортсменка впевнено переграла представницю Польщі – 3:0.

Також українки завоювали дві медалі в жіночому плаванні. Єлизавета Мерешко виборола золото у запливі 100 м брасом в класі SB5, а срібну нагороду тут здобула Вікторія Савцова.

Після цього до справи взялися чоловіки. Так, Олексій Федина виграв своє четверте паралімпійське «золото» у плаванні на 100 м брасом у класі SB13. Результат українця – 1:04.94.

А в плаванні на 200 м комплексом у класі SM10 наша команда виборола всі три медалі. Денис Дубров з результатом 2:06.87 виборов «золото», «срібло» у Максима Крипака, а бронзова медаль дісталася Дмитру Ванзенку.

А вже глибоко вночі порадували своїми результатами Сергій Паламарчук, який виграв бронзу на 200 метрів вільним стилем, а також Зоя Овсій, яка завоювала срібну медаль у змаганнях з метання булави.

У загальнокомандному заліку в українців 49 медалей: 18 золотих, 13 срібних та 18 бронзових. Такий результат дозволяє українцям знаходитися на третьому загальномандному місці.

Першу сходинку впевнено утримує Китай з 92 медалями (39-30-23), а на другому рядку Великобританія – 56 (23-14-19).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *