ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС продовжив санкції проти Росії ще на півроку

|

У Євросоюзі вирішили продовжити санкції представників Росії, України та Криму, причетних до посягання на територіальну цілісність та суверенітет України. Про це повідомляє Радіо Свобода.

санкції

Як повідомили дипломатичні джерела, Комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС продовжив ще на півроку дію санкцій, чинність яких спливає 15 вересня.

Список осіб, оголошених персонами нон-ґрата й на активи яких на території ЄС накладено арешт, складає 149 осіб, включаючи російських посадовців, учасників угруповань на Донбасі, які Україна визналатерористичними, а також кримських представників російського режиму, які причетні до посягання на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Водночас, санкції накладено й на 37 російських компаній, активи яких заморожено.

ЄС у кілька етапів, починаючи з 2014 року, запровадив щодо Москви санкції через її агресивну політику щодо України – анексію Криму та підтримку проросійських сепаратистів на Донбасі. Ці санкції неодноразово продовжувалися, а дія найчутливішого для російської економіки їхнього пакету закінчується в січні 2017 року.

7 вересня набуло чинності розширення списку російських компаній, які підпадають під санкції США через роль Москви у дестабілізації ситуації в Україні. Повідомлення про це опубліковане на сайті урядового видання Federal Register.

США запровадили у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї кілька пакетів санкцій, головно проти російських фізичних і юридичних осіб, але також проти осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Схожі заходи скоординовано запровадили також Європейський союз, країни-члени «Групи семи» і ще деякі держави.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *