ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді очікується скандал через звернення щодо антиукраїнських рішень польського Сейму

|

Завтра у Верховній Раді може бути розглянуто звернення щодо антиукраїнських рішень польських Сенату та Сейму, якими події Волинської трагедії було визнано «геноцидом» українців проти поляків, повідомило «Погляду» джерело.

Польща

«Парубій пропонує ухвалення свого проекту звернення ВРУ щодо антиукраїнських рішень польського парламенту. Це звичайне звернення, а не постанова. Воно абсолютно нейтральне (слабке) за своєю суттю. У ньому відсутня не те, що правова, а й належна політична оцінка рішення польських парламентарів. Це звернення фактично закріплює дані поляками оцінки подіям на Волині у 1943-1945 роках. Розгляд постанови планується у четвер. Низка фракцій вже висловилася проти. Це звернення ухвалювати не можна. Є інші альтернативні варіанти», – вважає один із підписантів Звернення у зв’язку з порушенням парламентом Республіки Польща домовленостей щодо спільної оцінки польсько-українського протистояння у 1943-1945 роках.

«Верховна Рада із жалем, розчаруванням і занепокоєнням сприйняла рішення Сенату і згодом ухвалення Сеймом Республіки Польща постанови від 22 липня 2016 року…», – йдеться зокрема у проекті постанови, яку планується винести на розгляд Верховної Ради.

«Таким «занепокоєнням» пронизаний весь текст. Жодної конкретики. Абсолютно проігноровано побажання авторитетних українців щодо адекватної відповіді польським шовіністам і встановлення Днів пам’яті за українцями, що загинули внаслідок репресій польської влади. Натомість українці знову плачуться і занепокоюються», – зазначає джерело.

На думку джерела «завтра у Верховні Раді можна очікувати скандалу, оскільки значна частина нардепів не погодиться проголосувати за відверто слабкий документ, який принижує українців».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *