ОСТАННІ НОВИНИ

Америка ніколи не визнає російський Крим, - Держдепартамент США

|

США ніколи не визнають приєднання Криму до Росії. Про це заявив координатор Держдепартаменту США з питань санкцій Деніел Фрід, передає Еspreso.tv.

США

“США здатні на неймовірно довге терпіння. У випадку з Кримом я можу підтвердити, що США ніколи не визнають анексію. У Будапештській декларації Росія визнала Крим частиною України. Добре пам’ятаю це, я був там разом з президентом Клінтоном. У цьому випадку ми плануємо бути терплячими”, – зазначив Фрід в інтерв’ю латвійському виданню Delfi під час візиту до Риги

Він також висловив думку, що санкції щодо Росії повинні зберігатися.

“Наша думка незмінна: ми вважаємо, що санкції впливають на Росію. Вони чинять тиск і забезпечують, щоб ситуація не стала гірше”, – сказав Фрід.

Він зазначив, що без санкцій з боку ЄС і США Росія могла діяти в Україні більш агресивно. Крім того, без санкцій не були б укладені Мінські угоди, заявив Фрід.

“Так, санкції не переконали Росію дотримуватися Мінських угод, і, якби ви сказали, що вони не працюють – це було б справедливо. Я б сказав, що санкції діють частково. І повинен сказати, що в політиці потрібно терпіння. (…) Ми повинні чітко показати, що готові продовжувати розпочате”, – зазначив він.

За його словами, зараз було б некоректно говорити про те, що Мінські угоди успішно виконуються.

“Ви говорите про те, що Мінські угоди порушують обидві сторони. Проблема в тому, що важко вимагати від українців виконання угод, якщо щодня гинуть їх солдати. Демократично обраним українським депутатам вкрай складно займатися складними реформами в той час, коли вбивають їх солдат”, – зазначив Фрід.

“Коли я останнього розу був у Києві, мені сказали: “Заради бога, як ви можете очікувати, що ми приймемо складні рішення, якщо Росія не виконує свою частину Мінських угод?” І я повинен сказати, що це аргумент”, – сказав представник Держдепу США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *