В Україні скасують безкоштовне навчання на магістратурі

|

Міністерство фінансів пропонує не тільки змінити підхід до виплати стипендій, а й скасувати бюджетне навчання на магістратурі. Про це йдеться в рекомендаціях відомства Міністерству освіти і науки за розподілом витрат і надання кредитів із загального фонду проекту держбюджету на 2017 рік, пише ЕП з посиланням на Українські Новини.

студенти

«З метою переходу на систему отримання студентами освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» виключно на контрактній формі навчання (за рахунок коштів фізичних та юросіб), при розрахунку граничних обсягів видатків на освіту на 2017 рік зменшено видатки за загальним фондом Мінкультури в обсязі 1 785,5 тис. гривень, Міносвіти – 159 687,6 тис. гривень, Мінфіну – 1 699,5 тис. гривень», – йдеться в ньому.

Мінфін також рекомендує скоротити витрати на стипендії відповідно до основних напрямків бюджетної політики на 2017 рік з метою підвищення адресності надання фінансової допомоги учням і студентам, враховуючи матеріальний стан при розрахунку граничних обсягів видатків на освіту на 2017 рік.

«Враховані витрати на забезпечення стипендіями тільки учнів і студентів з числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів 1-3 груп, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до закону Про державну соцдопомогу малозабезпеченим сім’ям, аспірантам і докторантам», – наголошується в рекомендаціях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *