ОСТАННІ НОВИНИ

Оксана Потимко: «Більшість пільговиків і так обмежені у тому, що мають здорові люди, то нехай їм залишать хоча б пільги»

|

Виконавчий директор Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко про скрутну ситуацію, в якій у Львові можуть опинитися пільговики:

1

«У Львові майже 1300 інвалідів по зору, серед яких – багато інвалідів І групи, дуже багато незрячих дітей. І потрібно розуміти, що незряча людина самостійно не має змоги проїхати – її постійно хтось супроводжує. У випадку відміни пільг – супроводжуючий від тебе відмовиться. І якщо сліпому, у якого дуже мала пенсія (орієнтовно 1400 грн),  потрібно проїхати на ринок чи у лікарню – нереально оплачувати і за свій проїзд, і за проїзд супроводжуючої людини.

Є багато незрячих, які осліпли внаслідок діабету, і вони пожиттєво  перебувають на гемодіалізі, який є дуже дороговартісним. А якщо їм прийдеться ще й оплачувати за проїзд – як і на що тоді їм жити?

Тим, хто хоче відмінити пільги – треба добре подумати про те, що на кишеню пільговика, зокрема інваліда по зору, впаде подвійна оплата за проїзд.

Єдиним правильним і справедливим виходом із ситуації, що склалась, є створити відповідну комісію, переглянути усі пільги – і число інвалідів зменшиться в рази, адже у  Львові і області, як і по всій Україні, є багато інвалідів із купленими посвідченнями.Знаєте, як образливо, коли ти справді інвалід І групи, і такими пільгами як ти користується здорова зряча людина!

Всі, хто має до цього стосунок, «повинні розуміти, що такою недоцільною політикою ми ведемо до погибелі тих людей, які і так ледь виживають. Більшість пільгових категорій людей і так обмежені у тому, що мають здорові люди – то хай їм залишать хоча б пільги».

Фото: Facebook Оксана Потимко

Джерело: ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *