ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі загинув ще один український військовий

|

З опівночі 1 вересня жодного обстрілу на Донбасі не зафіксовано. Про це сказав міністр оборони Степан Полторак журналістам біля університету оборони у Києві близько 9 ранку четверга.

Свічка

Однак 31 серпня, коли вже мали припинити вогонь на Донбасі, бойовики застосували стрілецьку зброю, а в бою під Богданівкою загинув український боєць.

Про це повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай на сторінці штабу АТО у Facebook.

Як відомо, 26 серпня у Мінську було домовлено про припинення вогню по всій лінії розмежування з 00.00 години 1 вересня.

«За згодою сторін режим «тиша» було введено на один день раніше, ніж було зазначено у Мінську. Незважаючи на це, незаконні збройні формування вже о 00.05 години 31 серпня почали порушувати режим припинення вогню, і до ранку неодноразово застосовували стрілецьку зброю», – йдеться у повідомленні.

«Вранці навіть відбулося бойове зіткнення між українськими військовослужбовцями та ворожою ДРГ в районі населеного пункту Богданівка. На жаль, під час цього бою загинув військовослужбовець ЗС України», – інформує штаб.

«А станом на 20.00 годину бойовики почали застосовувати й міномети. Спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували 26 пострілів по позиціях ЗС України зі 120-мм мінометів» – додав прес-офіцер.

У штабі АТО вбачають у діях бойовиків провокації і доказ того, що вони не збираються виконувати домовленості щодо дотримання режиму «тиші».

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *