ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина попрощалася із трагічно загиблим бійцем 24 механізованої бригади

|

Сьогодні, 30 серпня у с. Комарівка на Бродівщині попрощалися з Олександром Лавренчуком, молодшим сержантом, заступником командира БМП, навідником-оператором 2 батальйону 24-ї ОМБР з постійним місцем дислокації в м. Яворів.

Тіло бійця доправили у рідне село учора, був відправлений парастас. Сьогодні, 30 серпня, відбулося прощання з бійцем. Зокрема, поминальне богослужіння розпочали у скромній сільській хатині, а продовжили у місцевому храмі св. пророка Іллі , а також з сусідніх сіл.

Попрощатися з бійцем прибули побратими з 17-ї танкової бригади, в яку Олександр Лавренчук потрапив під час 3 хвилі мобілізації. Також багато бойових побратимів прибуло з 24-ї ОМБр. Військову честь відділи полеглому бійцю і військовослужбовці Бродівського гарнізону, –повідомив власкор ІА ZIK.

Також попрощатися з героєм, котрий двічі служив у зоні АТО, прибуло ціле село і люди з довколишніх сіл, сільська влада,керівники районної влади.

Поховали загиблого з усіма військовими почестями та під звуки військового салюту  на місцевому кладовищі.

Від імені командування бригади подякував за хорошого бійця, заступник командира 2 батальйону Андрій Нагребецький. А а від родини слова вдячності висловила  військовослужбовцям, які прийшли провести в останню дорогу свого побратима,  тітка Михайлина Недільська.

Усіх присутніх пригостили короваєм, оскільки загиблий герой лише планував одружуватися. А коровай передала громада с. Корсів, яка відмовилася, у зв’язку із загибеллю земляка, від святкування Дня села.

Довідково:

Олександр Лавренчук, позивний «Француз» був мобілізований до війська під час 3 хвилі мобілізації, потрапив в 17 окрему механізовану танкову Криворізьку бригаду, три місяці до кінця мобілізації був переведений до 54-ї ОМБр. У зоні АТО ніс службу з 30 жовтня 2014 року до 17 вересня 2015 року.

У березні 2016 року підписав контракт у 24-ій ОМБр з постійним місцем дислокації в м. Яворів, куди потрапив після проходження навчання у 184-му навчальному центрі с. Старичі. З кінця березня до 22 червня у складі 2 батальйону 24 ОМБр ніс службу в зоні АТО в районі с. Кримське. Після виведення підрозділу із зони бойових дій прибув на подальше несення служби на полігон Міжнародного центру миротворчості і безпеки у с. Старичі.

За словами командира 2 батальйону 24-ї ОМБР Сергія Дяченка, нещасний випадок трапився у суботу, 27 серпня: «Під час обслуговування техніки після стрільб, боєць, який знаходився на броні бойової машини, в результаті несанкціонованого пострілу з ККТ (кулемет Калашникова танковий), отримав вогнепальне поранення, несумісне з життям».

Родичі кажуть, що Олександр підписав контракт, щоб добитися статусу учасника бойових дій, якого не отримав після майже року служби в зоні АТО в складі 17-ї окремої механізованої  танкової Криворізької бригади, а потім – 54 ОМБр з постійним місцем дислокації в м. Артемівськ.

Контракт в Олександра Лавренчука в 24-ій механізованій бригаді  мав завершитися 24 вересня,  він планував повернутися додому, – сказали рідні.

Також вони зазначили, що загиблий боєць двічі звертався до Бродівського ОРВК, до депутатів обласної ради, до місцевої влади з проханням допомогти отримати належний йому статус.

За словами колишнього  побратима, командира відділення 17-ї танкової бригади Андрія Корецького (теж, до речі, мобілізованого) перешкоджало в отриманні належного статусу те, що загубилися документи під час переведення з 17 танкової в 54  ОМБр.

За фактом загибелі Олександра Лавренчука військова прокуратура проводить слідство.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *