ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі змінюють правила працевлаштування українців

|

З наступного року у Польщі змінюються правила працевлаштування українців. Замість заяв працедавців будуть дозволи міських органів, пише Українська правда з посиланням на Тиждень.

польша

«Замість заяв працедавців про намір доручити виконання роботи іноземцю будуть діяти дозволи, що видаватимуть районні бюро праці», – йдеться у повідомленні.

За словами голови Польсько-української господарчої палати Яцека Пєхоти, нинішні проблеми пов’язані з тим, що бажаючи спростити процедуру працевлаштування сусідів з-за східного кордону, у Польщі діють надмірні спрощення. Він зазначив, що заяви не реєструють на центральному рівні, а це ускладнює їхню перевірку.

Крім того, Пєхота наголосив, що є працедавці, котрі подають значно більше заяв, аніж вони у змозі найняти робітників. Відтак частина документів потрапляє на чорний ринок.

На його думку, ця проблема вже незабаром зникне. З 2017 року заяви замінять на дозволи, що видаватимуть бюро праці. Їх видаватимуть автоматично, але завдяки реєстрації, їхню вірогідність буде простіше перевірити.

Голова Польсько-української господарчої палати визнає, що існує ризик, що бюро праці не встигатимуть з перевіркою заяв.

При цьому він додав, що є ідея, аби оплати за видавання цих дозволів залишалися у бюро, а це дозволить наймати додаткових працівників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *